Adverteren op Facebook, Werkt dat Wel?

August 14, 2013 Journal 0 Comments

Adverteren doe je om zoveel mogelijk mensen te bereiken. Maar op Facebook?

Adverteren is nog steeds belangrijk voor elke business. Ik ben jarenlang Facebook gebruiker geweest. En ik geef toe dat ik net als velen te vaak op de site was. Kiek breken was schering en inslag op Facebook. Soms ging het er een beetje heftig aan toe. Maar na een paar uur was het “on to the next kiek.”

Adverteren op Facebook

Ik weet zoals elke doorsnee gebruiker dat Facebook een gigant is in de wereld van adverteren. Vaker komen er advertenties van bedrijven langs. Of promoties van een evenement. Maar ik heb mij altijd afgevraagd, is het de moeite wel waard?

Voor Suriname Landscaping and Cleaning moest ik een Facebook pagina opzetten. Het was toen een relatief onbekend bedrijf dus moesten wij een manier zoeken om er meer bekendheid aan te geven. De producten en diensten die Suriname Landscaping and Cleaning biedt zijn zeer interessant. Maar daar heb je niets aan als mensen niet van je bedrijf af weten. Dus ik dacht, laat mij een kijkje nemen wat adverteren op Facebook allemaal te bieden heeft.

Ik begonnen met een advertentie voor de grasmatten die het bedrijf verkoopt. Er werd een advertentieperiode van 24 uur ingesteld tegen een bedrag van $10.

Adverteren op Facebook

Het resultaat was overweldigend. Binnen 24 uur hadden meer dan 24,000 mensen bereikt. De inbox van de page zat vol met berichten. Mensen wilde weten hoe het aanleggen aan toe gaat. Of er schade aangericht wordt. Of de prijs alleen is voor het gras of inclusief de aanleg. Hoe snel zij van een nieuw grasmat voorzien kunnen worden.

Toen begreep ik het geheim van Facebook: diversiteit. Ik ben misschien niet op zoek naar een grasmat, maar mijn buurman wel. Ik zie zo’n advertentie en scroll door. Mijn buurman clicked er vol genot op.

Ik heb toen besloten om adverteren op Facebook tot mijn repertoire van diensten toe te voegen. Het is ontzettend leuk om advertenties op te maken, en vooral om te zien wat de vooruitgang van dag tot dag is.