Desmond Kerk, Web Designer en Grafisch Ontwerper

Desmond KerkDesmond Kerk is een Surinamer met een liefde voor web en graphic design. Daarnaast ben ik echtgenoot van een prachtige vrouw die mij in alle aspecten van mijn leven ondersteunt. Mijn eerste introductie met Adobe Photoshop was op de middelbare school in 2003. Ik vond het programma in het begin ingewikkeld. Maar de schijnbaar onbeperkte mogelijkheden bleven mij boeien. Het werd dus uitzoeken geblazen. Photoshop boeken lezen, tutorial videos bekijken.

 

Niet lang daarna werd bezig zijn met Photoshop de norm. Niet alleen voor werk, maar ook voor het bewerken van mijn eigen tekeningen. Desmond Kerk stond namelijk op haast elke school die hij bezocht bekend als “die tekenaar.”

 

Andere Uitdaging

Na Photoshop onder de knie te hebben gekregen ging ik op zoek naar een andere uitdaging: websites bouwen. Ik dook nogmaals de boeken in om zoveel als mogelijk te leren. Maar, ik was op dat moment nog steeds een autodidact. De kennis van iemand die een opleiding voor het vak genoten heeft had ik niet. Ik heb geleerd dat als je iets niet simpel kunt uitleggen, je het niet echt onder de knie hebt.

 

Desmond Kerk gets Certified

Ik heb toen besloten om de opleiding Webcultuur & Mediatheorie te volgen. Het was een heel andere kijk op zaken waarvan ik eerder dacht alles te weten. Ik leerde dat het onwerpen van o.a. websites gepaard gaat met regels en richtlijnen. Ik kwam er zelfs achter dat ik voor sommige ontwerpen een totaal verkeerd programma gebruikte. Je kunt niet simpelweg elementen bij elkaar gooien tot het er “leuk” uit ziet. Dat probeer ik ook altijd aan klanten uit te leggen. Het lijkt jouw misschien wel mooi om tekst op een felgroen achtergrond te plaatsen. Het ziet er misschien fris uit, maar voor degene die de tekst moet lezen wekt het snel een vervelend gevoel op. Precies zo kun je een logo niet zomaar ergens op een ontwerp plaatsen. Daarnaast heb ik uit het vak Mediatheorie veel geleerd over de basis van het ontwerpen. De filosofieën van onder ander Jean Baudrillard an Paul Virillio hebben een heel sterke indruk op mij gemaakt. De werken van vooral deze twee filosofen hebben ook mijn werk ethiek beïnvloed.

 

Freelancer

Met nieuwe kennis en wat meer ervaring kon ik als Freelancer aan de slag. Bij elk nieuw project heb ik de opgedane kennis toegepast. Het ontwerp proces voelt sinds dan ook een stuk gerichter aan. Neem gerust een kijkje naar mijn portfolio. Wie weet, misschien bent u de volgende die ik van een prachtig ontwerp mag voorzien.